Tre bra tips på pyssel till barn som går i förskolan

Under slaskmånaderna är det svårt att leka ute, och idéerna kring vad som går att göra inne börjar tryta. Vi har därför samlat några av våra favoritpyssel på ett ställe.

Här är några tips på pyssel som funkar för barn i förskoleåldern.

Klipp snöflingor på nya sätt

Det urgamla pysslet blir inte mindre roligt bara för att tiden går.

Den som har tröttnat på det vanliga tillvägagångssättet kan blanda in stämplar eller stenciler för att kunna få fram nya former. Hur ser exempelvis en fladdermus ut som snöflingans kant?

Ett annat roligt sätt är att göra snöflingor i olika färger. En snöflinga behöver inte vara vit, och det är fantasin som sätter gränserna.

Makaroner går att använda till mycket

Makaroner är roliga former att jobba med på diverse olika sätt. De går att göra halsband av, eller att dekorera med.

Väljer man att måla dem är det svårt att känna igen dem som något ätbart. Dekoreras de även med glitter eller band blir de otroligt eleganta. Kanske är det ett pyssel perfekt att göra till jul, så att farmor kan få en fin julklapp.

Fördelen är dessutom att eftersom pastan är torkad ändras den inte med tiden. Det enda viktiga är att undvika att tappa skapelserna – makaroner håller inte allt för bra mot gravitationen.

Silkespapper blir solfångare

Ett superbra pyssel till påsk är att jobba med färgglada silkespapper, då de går att använda till väldigt mycket.

Ett roligt pyssel att göra under våren är att dekorera påskägg med silkespappret. Det går att göra på flera sätt, men en av våra favoriter är att klippa ut en äggmall av lite tjockare kartong och limma på tussar.

En annan variant är att klippa upp en äggformad plastbit ur någon typ av förpackning. Därefter går det att göra kollage av silkespapper i fina mönster. När de senare hängs upp i fönstret lyser solen igenom och får jättevackra färger.